Ecobit Software helpt al ruim 8 jaar organisaties met het automatiseren van processen om en in AFAS. Wat kan dit voor uw organsiatie betekenen? Leg ons vrijblijvend uw wensen voor.

 

afas sw logo stapel pms 293 pms 193Onze standaard producten voor het automatiseren van processen rond AFAS:

 

Onze maatwerkproducten voor het automatiseren van processen rond AFAS:

 

Met Ecobit AFAS Insite Plus kun je extra functionaliteiten toevoegen aan je AFAS Insite omgeving. Ecobit AFAS Insite Plus maakt gebruik van de zogenaamde integratiemogelijkheid in Insite om pagina's met functionaliteiten te tonen die niet standaard mogelijk zijn in AFAS Insite. Zo kunnen we ervoor zorgen dat je via Insite op één pagina een project aanmaakt met direct de daarbij horende informatie, zoals de nodige fase(s), het team, de projectleider en alle info die je maar wilt, inclusief vrije velden indien dat nodig is. Of een offertecalculatietool die direct uitrekent wat de marge is op een bepaald product.

Zo kunnen bijvoorbeeld de volgende oplossingen worden toegevoegd aan Insite:

- Uitgebreid wijzigen en muteren van financiële gegevens

- Aanmaken van facturen  / verkooporders met samenstellingen

- Onbeperkt toegang tot bewerken van dossieritems, vrije velden en vrije bestanden

- Tonen van externe gegevens uit andere systemen, zoals Power BI, Salesforce, JIRA, etcetera

- Tonen en genereren van rapportages

- Tonen van een evenementenplattegrond

 

De mogelijkheden zijn legio. Wat is handig voor uw organisatie? En wat zijn dan de mogelijkheden? Leg het ons voor, dan spreken we dit door.

Kijk hier voor onze contactgegevens

Met de Ecobit AFAS Webapp is het mogelijk om realtime informatie te publiceren op je website. Handig, omdat informatie op deze manier maar op één plek up-to-date gehouden hoeft te worden. Een wijziging in AFAS betekent automatisch een wijziging op de website, zonder dat daar verder nog iets voor gedaan hoeft te worden. En dat kan een hoop tijd, geld en fouten besparen!

Zo kunnen bijvoorbeeld de volgende gegevens uit AFAS realtime worden weergegeven op een website:

- Referenties (verkooprelaties)

- Projecten

- Artikel informatie

- Verkoopprijzen artikelen

- Voorraad artikelen

- Abonnementen

- Rapportages

- En vele andere gegevens uit AFAS

 

=> Bekijk hier de klantencase waarmee we evenementenorganisatie Thearent hebben geholpen

 

De mogelijkheden zijn legio. Wat is handig voor uw organisatie? En wat zijn dan de mogelijkheden? Leg het ons voor, dan spreken we dit door.

Kijk hier voor onze contactgegevens

zand ecobit afas 01Ecobit heeft een applicatie ontwikkeld waarmee gegevens in Profit automatisch kunnen worden bewerkt. De software haalt de gegevens op uit uw AFAS Profit systeem, voert de gewenste bewerkingen uit en slaat vervolgens de bewerkte gegevens weer op in uw AFAS Profit installatie. 

De mogelijkheden van dit  standaard product zijn zeer uitgebreid. Voor uw situatie bekijken we uiteraard op welke wijze de Ecobit AFAS Motor moet worden ingesteld, zodat u een op maat gesneden oplossing heeft. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Een aantal voorbeelden hoe de Ecobit AFAS Motor al bij diverse klanten wordt gebruikt:

  • Conversie dossieritems

Dossieritems uit AFAS Profit (bijvoorbeeld Excel bestanden) worden opgehaald en omgezet naar een PDF formaat. De PDF wordt vervolgens weer in AFAS Profit opgeslagen als dossieritem.

  • Profit gebruikers aanmaken voor nieuwe medewerkers

De Ecobit AFAS Motor haalt de gegevens van nieuwe medewerkers op uit AFAS Profit en zorgt ervoor dat automatisch in Profit een bijbehorende gebruiker wordt aangemaakt.

  • Projecten aanmaken vanuit workflow

Op basis van de uitkomst van een workflow wordt een nieuw project aangemaakt. Voorbeeld: via OutSite wordt een subsidieaanvraag gedaan, welke de workflow ingaat ter goedkeuring. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd wordt door de Ecobit AFAS Motor een nieuw project aangemaakt. Het project krijgt automatisch de gegevens mee die bij de aanvraag zijn meegegeven, zoals de naam van de aanvrager, een verantwoordelijke en een begindatum. Ook wordt het dossieritem aan het project gekoppeld.

  • Projecten aanmaken voor nieuwe verkooprelaties

Op basis van een aantal criteria worden projecten aangemaakt voor nieuwe verkooprelaties. Dit kan per verkooprelatie één project zijn, maar ook meerdere projecten.

  • Updaten pakbon

Nieuwe pakbonnen worden gecontroleerd op regels met 0 bestelde artikelen en op regels met dezelfde items. De '0 regels' worden automatisch verwijderd en de regels met dezelfde items worden bij elkaar opgeteld, zodat één regel per uniek item in de pakbon aanwezig is. Daarnaast kunnen aan de hand van een aantal voorwaarden in de pakbon automatisch regels worden toegevoegd voor transportkosten.

  • Synchronisatie vrije velden

Dezelfde vrije velden bij een 'Contactpersoon' en een 'Persoon' in Profit worden automatisch gesynchroniseerd. Op deze manier kunnen de gegevens op één plek worden ingevoerd en gewijzigd en zijn ze op meerdere plekken (zowel bij 'Contactpersoon' als 'Persoon') aanwezig.

  • Reverse billing

Aan de hand van een inkoopfactuurregel wordt een inkoopfactuur PDF gemaakt met behulp van een rapportdefinitie, zodat u zelf kunt bepalen hoe de inkoopfactuur eruit komt te zien. De inkoopfactuur wordt als bijlage geplaatst bij de inkoopboeking.

  • Sales categorieën

Verkooprelaties worden automatisch beoordeeld en daarna opgedeeld in salescategorieën. Aan de hand van bepaalde waardes, zoals aantal gescoorde forecasts, aantal marketingdossieritems of aantal salesdossieritems wordt elke verkooprelatie in een bepaalde categorie geplaatst.

  • Declaratie boeken als inkoopfactuur

Een externe geeft via OutSite het bonnetje / de declaratie op met benodigde gegevens, die als dossieritem de workflow van Profit ingaat; wanneer de declaratie is goedgekeurd maakt de Ecobit AFAS motor hier een inkoopfactuur boeking van.


De Ecobit AFAS Motor wordt continu uitgebreid met extra modules. Loopt u in AFAS Profit ergens tegenaan en wilt u weten of dat met onze applicatie kan worden opgelost? Neem dan contact met ons op.

Bart Clement van Ecobit is gecertificeerd AFAS Expert (meer info).

 

zand ecobit afas 02