Mijn afstudeerstage bij ecobit

nickweijersHet was even wennen, voor mij maar waarschijnlijk ook voor de mannen van Ecobit, dan zit je ineens met 4 man op kantoor… Een paar weken geleden ben ik namelijk begonnen aan mijn afstudeerstage hier bij Ecobit voor mijn opleiding Associate Degree Informatica aan de Avans hogeschool in Den Bosch. Deze eerste paar weken waren voor mij even aftasten; ik wist namelijk nog bijna niets van AFAS en heb dus de meeste tijd besteed aan het leren van hoe Profit werkt en hoe de Ecobit AFAS Motor hiermee communiceert. Dit vond ik even lastig om te begrijpen, maar gelukkig is iedereen hier erg geduldig en vinden ze het niet erg als ik weer een keer kom aankloppen met vragen.

Mijn opdracht bij Ecobit gaat zijn een webapplicatie maken die functioneert als een soort wizard waarbij klanten de configuratie van hun Ecobit AFAS software zelf kunnen bepalen en invullen. Deze ga ik ontwerpen en realiseren in C# met behulp van een database waarin de configuraties van klanten opgeslagen moeten worden. Dit alles moet gaan draaien in de cloud met behulp van Microsoft Azure. Ik denk dat dit een leuke uitdaging wordt en heb ontzettend veel zin om me te gaan storten op deze applicatie. De sfeer is hier goed en relaxed, dus ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Ik hou jullie de komende maanden op de hoogte van mijn vorderingen.