• Home
  • Blogs
  • Update afstudeerstage: begin van de applicatie

Update afstudeerstage: begin van de applicatie

Blogpost afbeelding 1803In mijn vorige blogpost had ik het over dat ik nog wat moest wennen.. die periode is grotendeels wel voorbij. Ik heb mijn draai binnen het team wel gevonden en heb het nog steeds naar mijn zin hier bij Ecobit. Sinds mijn vorige blogpost heeft het team zelfs versterking gekregen: Theo is met ingang van 1 maart begonnen hier bij Ecobit. 

 

Nadat ik de eerste periode veel tijd besteed heb aan het bestuderen van en ervaring opdoen met AFAS had ik het idee dat ik wel voldoende wist om vooruit te komen en ben ik begonnen aan het opzetten van de applicatie. Ik heb eerst een kleine analyse gemaakt waarbij ik bepaald heb welke variabelen er belangrijk zijn en deze heb ik in kaart gebracht. Aan de hand hiervan heb ik een database opgezet die als backend moet gaan dienen voor de applicatie. Na flink wat overleg met Bart en een aantal aanpassingen hier en daar aan de database was het vervolgens tijd om aan de applicatie zelf te beginnen. Dit wordt een ASP.NET Core Web applicatie gemaakt in Visual Studio met C# en XML. Ik heb grotendeels de layout al bepaald en neergezet in de applicatie. Hierbij probeer ik me voorlopig te focussen op gebruiksvriendelijkheid en een logische indeling, niet zozeer of het er aantrekkelijk uitziet of niet want dat is op dit moment niet zo belangrijk. Het ophalen en laten zien van data uit de database lukt al aardig, maar hier moet ik zeker nog wat mee gaan experimenteren en uitproberen.

Daarmee zijn we aangekomen in het heden; de applicatie is opgezet, de layout is neergezet en nu is het tijd om daadwerkelijk te gaan programmeren. Hoe dit zal gaan verlopen lees je in de volgende blog!