• Wat kan Ecobit voor u doen?

  Transparant en doelgericht

  De missie van Ecobit is om te zorgen dat uw bedrijfs-informatie op het juiste moment op de juiste plek terecht komt. Zodat uw organisatie maximaal wordt ondersteund door de beschikbare techniek. Daarbij hanteert Ecobit een transparante, doelgerichte en duurzame werkwijze.

  Lees verder

 • Passend bij uw bedrijfsprocessen.

  Standaard maatwerk

  Uw systeem werkt voor uw bedrijf, niet andersom. Ecobit gebruikt zoveel mogelijk standaard producten en componenten die al eerder zijn ontwikkeld, en sluit waar mogelijk aan bij functies die u al in uw andere applicaties ter beschikking heeft, zoals in uw boekhoud- of ERP systeem.

  Lees verder

 • De Ecobit werkwijze

  Duurzaamheid

  We gaan voor een duurzame relatie met u als klant, gebaseerd op kwaliteit en vertrouwen. Ecobit vindt de omgeving waarin we werken en leven belangrijk, en wil daar goed mee omgaan. Door duurzame keuzes te maken op het gebied van reizen, het gebruik van bedrijfsmiddelen en ondersteunende diensten.

  Lees verder

Met de Ecobit AFAS Webapp kunt u informatie uit uw AFAS omgeving publiceren op uw website. In onderstaande case ziet u dat onze klant Thearent project- en artikelinformatie op haar website publiceert om potentiële klanten warm te maken voor producten en diensten die aangeboden worden. Ecobit heeft ervoor gezorgd dat de informatie uit de AFAS omgeving van Thearent over de projecten, verkoopartikelen en huurartikelen netjes en overzichtelijk op de website van Thearent te bekijken zijn.

     

Actuele AFAS informatie direct op de website

Hieronder staan diverse schermafbeeldingen van de website van Thearent. De getoonde pagina's worden gegenereerd door de Ecobit AFAS Webapp met de actuele informatie uit de AFAS omgeving van Thearent.

 

Corporate projecten

   Image2 (klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Op deze website pagina wordt een overzicht gegenereerd van corporate projecten. Deze projecten worden direct uit AFAS gehaald en kunnen op basis van filtering wel of niet worden getoond op deze pagina. Ook de volgorde van de projecten kan worden gebaseerd op diverse velden, zoals 'Datum toegevoegd', 'Begindatum project' of andere gegevens uit AFAS.

 

Specifiek project

  Image3  (klik op de afbeelding voor een grotere versie)

In het projectenoverzicht op de website kan door de bezoeker op één specifiek project worden geklikt. Hierboven is een voorbeeld te zien van hoe dan een specifiek project op de website wordt getoond. De informatie over het project en de bijbehorende afbeeldingen worden direct uit de AFAS omgeving gehaald.

 

Artikelgroepen

  Image4  (klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Overzicht van artikelgroepen, specifiek voor verkoopartikelen. De huurartikelen worden apart op de website getoond in een andere categorie. Zowel de verkoopartikelen als de huurartikelen komen uit de gegevensverzameling 'Artikelen' uit AFAS.

 

Artikel subgroepen

  Image5  (klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Nadat de bezoeker van de website op een artikelgroep heeft geklikt worden daarvan de artikel subgroepen uit AFAS opgehaald en gepresenteerd op een nieuwe pagina.

 

 Specifiek artikel

  Image6  (klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Overzicht van één specifiek artikel. Van dit artikel wordt de actuele artikelinformatie en bijbehorende afbeelding direct uit de AFAS omgeving gehaald.

  

Michel Wenzel, directeur Thearent:

We wilden graag onze bezoekers van de website www.thearent.com voorlichten en inspireren over onze projecten en over ons producten assortiment waarin onderscheid gemaakt wordt in verkoop en verhuur producten. Alle gedetailleerde info over onze projecten en producten zijn beschikbaar in ons ERP systeem. Wij wilde graag een website die op een eenvoudige manier en zonder handmatig werk actueel te houden is.

Daarom hebben we gekozen voor een automatische koppeling tussen ons ERP systeem en de website. Ecobit heeft ervoor gezorgd dat een bezoeker van onze website direct de projecten en producten krijgt te zien die we in ons ERP hebben staan met alle bijbehorende informatie. Hierdoor hoeven we zelf de informatie voor alle doeleinden maar op één plek te onderhouden.

 

Rob Coenen, ontwikkelaar bij Ecobit:

De initiële opdracht was het creëren van 2 categorieën op de website, producten en projecten. Hiervoor had ik een POC gebouwd waarbij data over producten uit AFAS wordt gehaald. De geschatte werkzaamheden voor Ecobit was 3 á 4 dagen werk. Van de producten en projecten moesten ook de afbeeldingen on the fly uit AFAS worden gehaald. Aangezien dat niet performde (lange loadtijd) besloten we om een caching in te bouwen. Hierbij werden de afbeeldingen opgehaald uit AFAS en lokaal opgeslagen in een folder. Omdat de afbeeldingen aangepast zouden kunnen worden in AFAS, is er een automatische refresh mogelijkheid in de code ingebouwd waarbij de afbeeldingen lokaal weggegooid kunnen worden om ze vervolgens opnieuw op te halen uit AFAS. Voor het ontwerp van de applicatie is er veel met screenshots uit AFAS Insite en AFAS Online gewerkt om aan te geven wat ze willen zien in de webapplicatie. Ook is een ontwerp van Brûlée (Adobe XD) gebruikt als inspiratie voor de lay-out van de webapplicatie.

 

Andere CMS systemen

De Ecobit AFAS Webapp kan actuele informatie uit AFAS ook op andere soorten CMS systemen dan Wordpress publiceren, zoals:

 • Drupal
 • Joomla!
 • Wix
 • AFAS Insite
 • AFAS Outsite
 • Maatwerk websites

De data uit AFAS kan eventueel worden gecombineerd met data uit andere systemen, zoals Salesforce, Microsoft Dynamics of een eigen database. Op deze manier kunt u de informatie actueel houden in het systeem zelf en automatisch beschikbaar maken voor bezoekers van uw website, klanten op uw extranet of medewerkers op uw intranet.

 

De mogelijkheden zijn legio. Wat is handig voor uw organisatie? En wat zijn dan de mogelijkheden? Leg het ons voor, dan spreken we dit door.

Kijk hier voor onze contactgegevens