Afstudeerder Randy stelt zich voor

foto randy 2

Mijn naam is Randy Grouls, ik ben 22 jaar en woon in Cuijk. Qua hobby’s vind ik het vooral leuk om samen met vrienden te gamen af te spreken in de stad. Tijdens de voorjaarsvakantie ga ik meestal met familie skiën in Oostenrijk. Voorheen deed ik ook aan boogschieten, daar heb ik mee moeten stoppen vanwege tijdsgebrek. Na mijn opleiding wil ik hier graag weer mee beginnen. Als mijn vrienden mij zouden moeten omschrijven, dan zouden zij zeggen dat ik een eerlijk persoon ben, maar soms te eerlijk waardoor ik soms wat lomper kan overkomen dan mijn bedoeling is.

Mijn sterke punten liggen vooral bij het helpen van anderen. Wanneer mijn vrienden of familie vragen hebben, dan sta ik altijd paraat om te helpen. Mocht ik het antwoord niet weten dan help ik graag met een goede oplossing vinden. Daarnaast blijf ik bij problemen doorgaan totdat ik een oplossing heb gevonden. Dit levert mij een voor- en nadeel op. Aan de ene kant laat ik hiermee zien dat ik graag wil leren en motiveert het mij ook om zelfstandig problemen op te lossen. Aan de andere kant kan dit op sommige momenten een valkuil zijn, waarbij ik moet leren wanneer ik moet stoppen en om hulp moet vragen. 

Ik volg de opleiding HBO-ICT profiel Web Development aan de HAN in Nijmegen. Voordat het niet meer mogelijk was om fysiek les te krijgen, ging ik altijd met de trein naar school. Vanuit Cuijk is dit ongeveer 10 minuten reizen. Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat het mooi aansluit bij mijn voorgaande mbo-opleiding als applicatieontwikkelaar. Van jongs af aan was ik al met computers bezig en dat zal ik ook altijd blijven doen.

Bij Ecobit Software ben ik momenteel bezig met mijn afstudeeropdracht. Onder begeleiding van Nick Weijers zal ik een opdracht uitvoeren waarbij ik een nieuwe versie van een bestaand product genaamd de Security Portal zal opleveren. Deze opdracht omvat het in kaart brengen van eisen, onderzoeken en toetsen van oplossingen, zoeken naar best practices betreft ontwikkeling en het realiseren van een verbeterd product. Tijdens mijn afstudeeropdracht wil ik graag meer inzicht krijgen in hoe ik dát, wat ik heb geleerd tijdens de studie, kan toepassen in de praktijk. Ook het werken voor een echte opdrachtgever met een echt probleem zie ik als een leuke uitdaging om mijzelf en mijn kennis te kunnen testen. Al met al hoop ik in dit laatste half jaar van mijn opleiding een hoop te kunnen leren zodat ik daarna het bedrijfsleven in kan stappen!