• Home
  • Nieuws
  • Ecobit Software is klaar voor Modern Authentication methode van Microsoft

Ecobit Software is klaar voor Modern Authentication methode van Microsoft

Voor de volgende producten leest Ecobit mailboxen uit om e-mails op te halen en te verwerken.

  • Ecobit (Online) Inkoopfactuurherkenning Pro
  • Ecobit (Online) Verkooporderherkenning Pro
  •  Ecobit (Online) Pakbonherkenning Pro
  •  Ecobit (Online) Documentherkenning

Alle organisaties die met Microsoft (365) werken zullen binnenkort geraakt worden door een wijziging in het veiligheidsbeleid van Microsoft mailboxen.

Microsoft zal binnenkort een wijziging doorvoeren in haar Services. Microsoft gaat alle ‘Basic Authentication’ mogelijkheden uitschakelen in Exchange Online voor Exchange ActiveSync (EAS), POP, IMAP, Remote PowerShell, Exchange Web Services (EWS), Offline Address Book (OAB), Outlook for Windows, and Mac.

Voor meer informatie verwijzen wij naar onderstaande pagina op de Microsoft website:

Deprecation of Basic authentication in Exchange Online | Microsoft Docs

 

Wat is Basic Authentication en Modern Authentication?

Simpel gezegd houdt Basic Authentication in dat alleen met een gebruikersnaam en wachtwoord toegang gegeven kan worden tot een mailbox en mail-mappen. Deze methode is minder veilig dan het nieuwere Modern Authentication en daarom gaat Microsoft over op Modern Authentication.

Ecobit Checkmail, het programma dat gebruikt wordt om de e-mailbox uit te lezen maakt gebruik van het IMAP protocol. Ook dit protocol wordt geraakt met de wijziging en daarom is mogelijk actie vereist om de programma’s van Ecobit werkend te houden.

 

Wat gebeurt er als we niets doen?

Microsoft heeft aangegeven dat voor alle partijen (gefaseerd) Basic Authentication uitgezet gaat worden. Als binnen jullie organisatie deze overgang heeft plaatsgevonden en Ecobit de instellingen niet heeft aangepast zullen de e-mails niet meer uitgelezen kunnen worden via de ingestelde mailbox. De programma’s werken vanaf dat moment helaas niet meer zoals verwacht.

Zorg er daarom voor dat vóórdat Basic Authentication voor jullie organisatie wordt uitgezet samen met ons de Checkmail applicatie instellen op het gebruik van Modern Authentication. Dit kan in principe los van het uitzetten van Basic Authentication. Andere applicaties en programma’s kunnen onafhankelijk van de Ecobit software over op Modern Authentication.

 
 

Ecobit is voorbereid!

De Checkmails applicatie van Ecobit is al voorbereid op Modern Authentication van Microsoft. Wij kunnen dus de nieuwe beveiliging ondersteunen. Vrijdag 17 juni is door Ecobit een mail gestuurd naar haar klanten om actie te ondernemen voor zover dit nodig is en de overgang met de klanten voor te bereiden, zodat alles blijft werken zoals verwacht.

Mocht jouw organisatie één van de in dit artikel benoemde producten afnemen en geen mail hebben ontvangen kan contact opgenomen worden via onze support afdeling, zij zullen dan een moment plannen om de overgang in goede banen te leiden en Checkmail goed in te stellen voor jouw organisatie.

Zorg ervoor dat alles blijft werken en wees er op tijd bij!

 

Vragen?

Voor vragen kan je terecht bij de support afdeling van Ecobit. Onze collega’s zijn bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en kunnen je helpen bij vragen over bovenstaande zaken.

Voor algemene informatie over Ecobit en haar producten verwijzen wij naar de website en algemene contactgegevens:

https://www.ecobit.nl/

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

024 260 00 93