• Home
  • Nieuws
  • Burgemeester Nijmegen spreekt tijdens ICT & Ethiek op 14 november

Burgemeester Nijmegen spreekt tijdens ICT & Ethiek op 14 november

Op donderdag organiseren ICT Netwerk Nijmegen en Ecobit het evenement ICT & Ethiek. Als sprekers treden op de heer Bruls, Burgemeester van Nijmegen en Bart Jacobs, als Hoogleraar verbonden aan de Raboud Universiteit.

 

Burgemeester Nijmegen Hubert Bruls
Hubert Bruls (1966) is sinds 21 mei 2012 burgemeester van Nijmegen. Hij is verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid, dienstverlening en burgerzaken, externe betrekkingen, juridische zaken, communicatie, onderzoek en statistiek. Na een korte periode als gemeenteraadslid in 1998, was hij tussen 1999 en 2002 wethouder in Nijmegen.

 

Prof. dr. Bart Jacobs
Prof. Bart Jacobs heeft brede belangstelling voor computerbeveiliging en de daarmee samenhangende maatschappelijke discussies. Zijn expertise betreft chipkaarten, en met name het privacy-vriendelijk gebruik daarvan. Hij is het meest bekend via het werk in zijn groep aan de OV-chipkaart en via zijn eerder lidmaatschap van de commissie Korthals-Altes die aanbevelingen geformuleerd heeft voor de toekomst van stemmen in Nederland. In 2014 ontwierp Jacobs, die ook in zijn persoonlijke leven zeer strikt op zijn privacy is, met zijn vakgroep het “I Reveal My Attributes”-pasje (IRMA), een techniek waarmee een persoon alleen die persoonlijke gegevens hoeft te delen die op dat moment relevant zijn ter controle. meer informatie over IRMA.

 

Aanmelden is nog mogelijk via http://www.ictnetwerknijmegen.nl/portfolio/meetinn-19-ict-ethiek/ . Via deze link is ook het gehele programma te bekijken.