• Home
  • Nieuws
  • ICT Netwerk Nijmegen organiseert samen met Ecobit online event 'ICT & Veilig Online Vergaderen'

ICT Netwerk Nijmegen organiseert samen met Ecobit online event 'ICT & Veilig Online Vergaderen'

Ondanks dat de corona maatregelen weer worden afgebouwd was er een overweldigende interesse in een online variant van de MeetINN, het event van ICT Netwerk Nijmegen. Velen reageerden op onze vraag via de enquete ‘moet er een online MeetINN komen?’ en een meerderheid van tweederde zag een combinatie van een langere sessies met korte pitches wel zitten. Wij konden niet anders dan het experiment aan te gaan: de eerste online MeetINN wordt een feit op donderdag 9 juli om 17:00 uur!

Thuis werken en video vergaderen is erg populair, zelfs vaak noodzakelijk, sinds Corona. De Nijmeegse ondernemer Peter Martin bouwt sinds 2005 websites en web applicaties op basis van open source software. Door de anti-corona maatregelen kon zijn maandelijkse Linux Usergroup Nijmegen avond niet doorgaan. Peter zocht een oplossing en kwam uit bij de open source oplossing Jitsi Meet. Samen met Linux specialist Oscar Buse ondersteunt hij nu organisaties met Jitsi op een eigen server.

Bij het online event van ICT Netwerk Nijmegen vertelt Peter over de mogelijkheden van Jitsi Meet en over de problemen waar je met video conferencing tegenaan kunt lopen. We starten op donderdag 9 juli om 17:00 uur met een stream waarin je direct kunt reageren via de commentaar-functie van YouTube. 

Alle info en de link voor toegang wordt verspreid op deze speciale pagina.